Δημοσίευση του άρθρου μου: «Lebensschutz um jeden Preis? Fragen zur Bioethik – Orthodoxe Perspektive»

Posted by Miltiadis Vantsos;Μιλτιάδης Βάντσος in Δημοσίευση άρθρου | Tagged , , | Leave a comment

G:/reihe/umschlag/13674-9.dviΠρόσφατα εκδόθηκε από τις εκδόσεις LIT συλλογικός τόμος με τίτλο «500 Jahre Reformation – wo steht die Ökumene?«, στον οποίο φιλοξενούνται άρθρα σε επίκαιρα θέματα, όπως είναι η ενότητα της Εκκλησίας, η Αγία Γραφή και η Ιερά Παράδοση, το βάπτισμα, η σχέση πίστης και λογικής, ο γάμος, η λειτουργική ζωή, η οικουμενική κίνηση και η προστασία της ζωής του ανθρώπου.

Ο εν λόγω τόμος εκδόθηκε στο πλαίσιο της σειράς Beiträge aus dem Zentrum für ökumenische Forschung München υπό την επιμέλεια των καθηγητών Bertram Stubenrauch, Athanasios Vletsis, Friederike Nüssel και του Michael Huber.

Σε καθένα από τα αναφερθέντα θέματα περιλήφθησαν τρία άρθρα, και συγκεκριμένα από ρωμαιοκαθολική, από προτεσταντική και από ορθόδοξη άποψη. Στο τόμο αυτό συμμετείχα και εγώ με το άρθρο «Lebensschutz um jeden Preis? Fragen zur Bioethik – Orthodoxe Perspektive» (σελ. 299-307), στο οποίο παρουσιάζω τη θεώρηση της Ορθόδοξης Βιοηθικής στο ζήτημα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>