Επιστημονική Εσπερίδα για την ευθανασία στη Θεολογική Σχολή

Posted by Miltiadis Vantsos;Μιλτιάδης Βάντσος in Διοργάνωση σεμιναρίου / συνεδρίου, Εισήγηση σε συνέδριο | Tagged , , , | Leave a comment

Το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ διοργάνωσαν στις 18 Μαΐου 2017 στη Θεολογική Σχολή Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα: “Ευθανασία: Λόγος και Αντίλογος. Ηθικές Προσεγγίσεις”.

Στην εσπερίδα αυτή παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα επιχειρήματα που προβάλλονται υπέρ και κατά της ευθανασίας. Η κ. Ελ. Καλοκαιρινού, Αναπλ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, μίλησε με θέμα: «Οι ολέθριες συνέπειες της ευθανασίας για τον άνθρωπο  και την κοινωνία”, ο κ. Δ. Θεοφανίδης, Επικ. Καθηγητής Νοσηλευτικής, με θέμα: «Ευθανασία: η σημασία του θέματος από νοσηλευτική άποψη”, ενώ εγώ μίλησα με θέμα: «Ευθανασία: η σημασία του θέματος από θεολογική άποψη”.

Επίσης, μίλησαν 12 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από 4 Τμήματα: από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας (Σμ. Ηλιάδου, Κλ. Βασιλειάδου, Σ. Λιάπουρα, Δ. Τσιόκανη και Μ. Ραμπιάδου) , από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής (Κ. Αρχιτεκτονίδου, Αλ. Κώστας, Δ. Κορομηλάς και Ηλ. Κιτσικίδου), από τη Τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙΘ (Σμ. Κιτσιούλη και Ελ. Μοσχονά) και από το Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών (Γ. Καζάνας).

Πρόγραμμα της Επιστημονικής Εσπερίδας για την ευθανασία (18-5-2017)

IMG_0647IMG_0650

IMG_0646IMG_0689

IMG_0683 IMG_0685

IMG_0659 Β IMG_0661

IMG_0644 IMG_0662

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>