Εβδομάδα Λόγου και Τέχνης από το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ (3-19 Μαΐου 2018)

AGFISSA ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά και υπό την προεδρεία του καθηγητή κ. Παναγιώτη Σκαλτσή το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει την καθιερωμένη Εβδομάδα Λόγου και Τέχνης από τις 3 και έως τις 19 Μαΐου 2018. Ο Τομέας Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ οργανώνει την Πέμπτη 3 Μαΐου (16:30-21:00) στο Β΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής την Γ΄ Επιστημονική Ημερίδα για την παρουσίαση της έρευνας των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων του. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ένωση Ελλήνων Σλαβολόγων διοργανώνουν την Γ΄ Συνάντηση Ελλήνων Σλαβολόγων με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη και οι Κυριλλομεθοδιανές Σπουδές στην Ελλάδα» την Παρασκευή 4 Μαΐου (10:15-14:00 & 18:15-20:00) και το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 (10:30-14:00) στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).

Την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 11:30 στο Β΄ αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής θα γίνει παρουσίαση της μοναδικής στην Ελλάδα επιστημονικής ερμηνευτικής σειράς Critical Approaches to the Bible, η οποία αριθμεί πλέον 16 έργα και θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο. Την Τρίτη 15 Μαΐου (11:30-14:00) διοργανώνεται διεθνή επιστημονική ημερίδα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και Αποστολικό Βικάριο Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη (Σπιτέρη) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου (10:00-12:00) τα Εργαστήρια Ελληνικής Γλώσσας της Χριστιανικής Γραμματείας και Κοινωνικής Έρευνας της Θρησκείας και του Πολιτισμού διοργανώνουν ημερίδα για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή (Κογκό) στο Β΄ αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής. Την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 19:30 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας στην αίθουσα τελετών του κτηρίου της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η Εβδομάδα Λόγου και Τέχνης θα ολοκληρωθεί με μουσική εκδήλωση–αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό το Σάββατο 19 Μαΐου στις 20:00 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Profile photo of Moschos Gkoutzioudis;Μόσχος Γκουτζιούδης

Σχετικά με Moschos Gkoutzioudis;Μόσχος Γκουτζιούδης

Επίκ. Καθ. Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ
Κατηγορίες: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.