• Βιο-εργογραφικά

  Γεννήθηκα στην Αθήνα (1966).

  Αποφοίτησα από το Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ το 1988 και το 1991 απέκτησα τον Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από τον Ιανουάριο ώς και τον Ιούνιο του 1991 παρακολούθησα μαθήματα ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και θεωρίας της λογοτεχνίας, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως υπότροφος του προγράμματος Erasmus. Το 2001 απέκτησα το Διδακτορικό μου Δίπλωμα στη Νεοελληνική Φιλολογία (επόπτης: Καθηγητής κ. Γιώργος Κεχαγιόγλου).

  Από τον Φεβρουάριο του 2011 υπηρετώ στη βαθμίδα του Λέκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας, στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ.

  Από τον Οκτώβριο του 2003 διδάσκω μαθήματα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

  Από το 1995 ώς το 2011 εργάστηκα ως καθηγητής φιλολογίας στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δίδαξα μαθήματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

  Από τον Σεπτέμβριο του 2007 ώς τον Αύγουστο του 2010 εργάστηκα στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.). Συμμετείχα σε δύο ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Λογοτεχνίας, καθώς και ως εξεταστής στις εξετάσεις που διεξάγει το Κ.Ε.Γ. για την απόκτηση του Πιστοποιητικού ελληνομάθειας.

  Έχω πάρει μέρος σε αρκετά ελληνικά και διεθνή συνέδρια από το 2001. Τα φιλολογικά ενδιαφέροντά μου αφορούν κυρίως τη νεότερη ελληνική λογοτεχνία, και πιο ειδικά τη μεταπολεμική περίοδο, καθώς και τη μελέτη και τη βιβλιογραφική καταγραφή των περιοδικών λόγου και τέχνης του 19ου και 20ού αιώνα.

  http://auth.academia.edu/MichalisBakogiannis/CurriculumVitae


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων