• Έκθεση τεκμηρίων Μ. Αναγνωστάκη

  Την Πέμπτη 15/10 εγκαινιάζεται η έκθεση τεκμηρίων του Μ. Αναγνωστάκη με τίτλο «Μιλώ…». Η έκθεση γίνεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, έχει δίμηνη διάρκεια (15/10-15/12) και περιλαμβάνει και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όσα σχολεία την επισκεφθούν.

  Η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Νόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου αξιοποίησε εμπνευσμένα το υλικό που είχε στη διάθεσή της (στίχοι, ποιητικές εκδόσεις, χειρόγραφα, ντοκουμέντα, προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες, επιστολές, κομματικά έντυπα κ.ά.), ώστε να συνθέσει μια αφήγηση εν σειρά, που παρακολουθεί τη ζωή και το έργο του ποιητή και αφήνει την ίδια τη γραφή και την εικόνα του του να «μιλήσουν» γι” αυτόν.

  Η έκθεση αρθρώνεται συνολικά σε επτά ενότητες, από τις οποίες η έβδομη είναι ο λόγος των άλλων για τον Αναγνωστάκη.

  Κατά τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, ο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ο προσωπικός φίλος του ποιητή Γιώργος Ζεβελάκης («Μανόλης Αναγνωστάκης, ο ποιητής της συνέχειας»).

  Θα ήταν αδόκιμο να γράψω περισσότερα, μιας και μαζί με τη Νέτα Αποστολίδου (Καθηγήτρια του ΑΠΘ), τον Μίλτο Πολυβίου (Αρχιτέκτονα και προσωπικό φίλο του Αναγνωστάκη), την Ελένη Χοντολίδου (Καθηγήτρια στο ΑΠΘ) και τον Ανέστη Στεφανίδη (Σύμβουλο Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος) ήμουν κι εγώ μέλος αυτής της προσπάθειας να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ένα σύνολο δράσεων στη μνήμη του Μανόλη Αναγνωστάκη.

  Πρόσκληση έκθεσης

   


   Leave a reply
  *

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων