• Αρχαία Ελληνικά από το πρωτότυπο

  Χαιρετίζω την πρωτοβουλία που πήραν συνάδελφοι και έθεσαν το ζήτημα της κατάργησης της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών από το πρωτότυπο στο Γυμνάσιο και την ενίσχυση της διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας. Υπέγραψα το σχετικό κείμενο με την ελπίδα ότι αυτό που επί χρόνια συζητούμε ιδιωτικά θα ενταχθεί τώρα εκεί όπου ανήκει, δηλ. στη σφαίρα του δημόσιου λόγου, διαλόγου και, βεβαίως, αντιλόγου. Ίσως μάλιστα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση και η ευρύτερη δημοσιοποίηση αυτού του κειμένου μέσα από τη συλλογή και άλλων υπογραφών και την προώθησή τους προς το Υπουργείο (βλ. εδώ).

  Με την ευκαιρία, όμως, θα ήθελα να αποκατασταθεί και μια ανακρίβεια: Έχω ζητήσει από τον συντάκτη της εφημερίδας Η Καθημερινή, τον κ. Απ. Λακασά, να ανασκευάσει σχετική αναφορά σε δημοσίευμά του ότι είμαι ένας από τους συντάκτες αυτού του κειμένου. Με διαβεβαίωσε ότι θα το κάνει, αν και ακόμα φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.


  2 responses to “Αρχαία Ελληνικά από το πρωτότυπο”

  • Εξαιρετικές όλες οι καταχωρήσεις στο blog σας αλλά πραγματικά αυτή η γραμματοσειρά κουράζει αφάνταστα στην ανάγνωση.

   Αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση θα μπορούσατε να βάλετε κάτι πιο ευανάγνωστο.

   Καλησπέρα σας.

   • κ. Αλεξίου,
    Σας ευχαριστώ θερμά για την παρατήρηση. Αν και δεν είμαι ειδικός ή δεν έχω ασχοληθεί τόσο ώστε να κάνω εύκολα αλλαγές, προχώρησα σε μια αλλαγή όλου του θέματος, με την ελπίδα ότι τώρα βελτιώθηκε η συνθήκη ανάγνωσης. Σας ευχαριστώ και για τα καλά σας λόγια.
    Με εκτίμηση
    Μιχ. Γ. Μπακογιάννης


   Leave a reply
  *

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων