Μουσική

Γενικότερα μ” αρέσουν τα περισσότερα είδη μουσικής, όμως το αγαπημένο μου είναι η ροκ μουσική. Η ροκ είναι μια δυνατή μουσική που με βοηθάει πάντα να χαλαρώνω τα νεύρα μου και να ηρεμώ. Ακούω και κλασικά ροκ κομμάτια και πιο μοντέρνα συγκροτήματα με την ίδια ευκολία. Αγαπημένο συγκρότημα από παλιά οι Linkin Park με τους οποίους μεγάλωσα, μέχρι και τώρα, μετά την αυτοκτονία του τραγουδιστή τους, Chester Bennington.

Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Λίγα πράγματα για τον εαυτό μου

Φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αυτό θα είναι το πρώτο μου πτυχίο (ελπίζω σύντομα) και η βάση μου για μεταπτυχιακό στη συνέχεια. Με ενδιαφέρει οτιδήποτε περίεργο και οτιδήποτε έχει σχέση με ψυχολογία και ψυχολογικά φαινόμενα. Λατρεύω τις βόλτες και το περπάτημα, ειδικά όταν έχει κρύο. Τρελαίνομαι να βγαίνω έξω όταν χιονίζει ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα γυρίσω σπίτι σαν παγωμένο γατί χωρίς να νιώθω τα χέρια ή τα πόδια μου. Οι αγαπημένοι μου άνθρωποι είναι αυτοί που θα μου πετάξουν πρώτοι χιονόμπαλα στα μούτρα λες και είμαστε τρίχρονα και δεν θα νοιαστούν για τα «είναι-βλαμμένα-δεν-εξηγείται-αλλιώς» βλέμματα των περαστικών. Στόχος μου μετά τη σχολή είναι να ασχοληθώ με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο προσωπικό σας blog.

Το ΚΛΔ του ΑΠΘ παρέχει εδώ και χρόνια τη δυνατότητα στα μέλη του ΑΠΘ να διατηρούν προσωπική ιστοσελίδα σε διεύθυνση του Πανεπιστημίου. Οι δυνατότητες όμως περιορίζονταν σε τυποποιημένες (template) σελίδες ή στατικές σελίδες (HTML) κατασκευασμένες από τον ίδιο τον χρήστη, εφόσον είχε εμπειρία με κάποιο λογισμικό webpage editor (π.χ. Frontpage, Dreamweaver).

Τη δυσκολία αυτή έρχεται να ξεπεράσει αυτή η υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων με τη μορφή blog, που επιτρέπει στον καθένα να καταχωρεί περιεχόμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα, χωρίς γνώση ειδικών εργαλείων.

Η ευκολία του wordpress

To blogs.auth.gr είναι βασισμένο στη δημοφιλή πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου wordpress. Κάθε ιστολόγιο (blog) περιέχει:

  • posts: ημερολογιακές καταχωρήσεις άρθρων
  • pages: ιστοσελίδες μόνιμου χαρακτήρα

Το περιεχόμενο μπορεί να είναι κείμενο, φωτογραφίες, video, ηχητικό υλικό κ.α. Κάθε άρθρο που προστίθεται, δημοσιεύεται με ημερολογιακή σειρά στο δικό σας χώρο. Επιπλέον, αρχειοθετείται κατά έτος, μήνα, ημέρα, καθώς και με λέξεις κλειδιά (tags) ή κατηγορίες (categories). Η αυτοματοποίηση στην καταχώρηση όχι μόνο επιτρέπει την εύκολη αναζήτηση, αλλά σας απαλλάσσει από την οργάνωση του ιστοχώρου σας, που γίνεται πλέον δυναμικά. Επίσης, το wordpress σας δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε το σχολιασμό των άρθρων σας από τρίτους, χτίζοντας μία ζωντανή κοινότητα επικοινωνίας. Εισαγωγικά εγχειρίδια και λεπτομέρειες για τις λειτουργίες του WordPress θα βρείτε στα Αγγλικά εδώ.

Τα πρώτα σας βήματα

Για να ξεκινήσετε το blog σας με απλά βήματα, μπορείτε να:

  • τροποποιήσετε το περιεχόμενο του άρθρου αυτού ως την πρώτη σας καταχώρηση (Posts – Edit)
  • αλλάξετε τον τίτλο του blog και άλλα στοιχεία του ιστολογίου σας (Users – Your Profile)
  • προσθέσετε επιπλέον άρθρα, σύντομα περιεκτικά δημοσιεύματα για ό,τι θέματα επιθυμείτε (Posts – Add)
  • επιλέξετε κάποιο άλλο από τα διαθέσιμα πρότυπα εμφάνισης (Appearance – Themes)
  • προσθέσετε μόνιμες σελίδες, οι οποίες, ανάλογα με το theme που επιλέξατε, μπορούν να εμφανίζονται ως σύνδεσμοι στο κεντρικό μενού του ιστολογίου σας (Pages – Add)

Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι διαθέσιμες, αφού μπείτε στο διαχειριστικό περιβάλλον του blog σας, με την επιλογή Σύνδεση ή Site Admin ή Log in από το μενού κάτω δεξιά. Μετά την είσοδό σας, θα δείτε στα αριστερά το βασικό μενού του διαχειριστικού περιβάλλοντος.

Βοήθεια

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, ερώτηση ή αίτημα για την προσθήκη κάποιου επιπλέον λειτουργικότητας (theme, plugin) στο blog σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου στο   support@auth.gr

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο