Θέματα Προαγωγής και Αγωγής Υγείας στο facebook

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!!!
 
  Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πληροφορίες για θέματα Προαγωγής και Αγωγής Υγείας (και πιο ειδικά θέματα Πρώτων Βοηθειών) μπορείτε να βρίσκετε:
 
 
Καλό Πάσχα
 
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Θέματα 4ου Διαγωνισμού Πρώτων Βοηθειών

Καλήσπέρα σε όλους!!!

Έχω αναρτήσει τα θέματα του 4ου Διαγωνισμού Πρώτων Βοηθειών όπως αυτός πραγματοποιήθηκε μέσω του Ιστότοπου www.firstcare.grΣυνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

2 0 1 3 : Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!

Θερμές ευχές για χρόνια πολλά. Καλή χρονιά με Υγεία, Ευτυχία και Δημιουργικότητα.
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | 18 σχόλια

Αναρτήθηκε η εισήγηση με θέμα: «Εξαρτήσεις σε παιδιά και εφήβους:Πρόληψη των εξαρτήσεων σε Οικογένεια/Σχολείο/Κοινότητα»

Η εισήγηση με θέμα: «Εξαρτήσεις σε παιδιά και εφήβους: Πρόληψη των εξαρτήσεων σε Οικογένεια/Σχολείο/Κοινότητα» έχει αναρτηθεί στην ετικέτα «Εισηγήσεις»του Ιστότοπου www.firstcare.gr.

 Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στις συμφοιτήτριές μου Κωνσταντίνα Βασιλείου (Φιλόλογο), Κωνσταντίνα Καστορίνη (Νηπιαγωγό) και Άννα Στεφανάκου {Ψυχολόγο Πάντειου Πανεπιστημίου, πρόγραμμα «STOP στην ενδοσχολική βία», Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Ολυμπιακού Χωριού-Αχαρνών} που για άλλη μια φορά ήταν θετικές στην επιθυμία να αναρτήσω εισήγηση στον Ιστότοπο προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό των Εξαρτήσεων.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Διαγωνισμός Δοκιμίου, βιωματικού χαρακτήρα στις Πρώτες Βοήθειες

Διαγωνισμός Δοκιμίου, βιωματικού χαρακτήρα σε θέμα Πρώτων Βοηθειών

   Σας προσκαλώ να λάβετε μέρος στον 1ο Διαγωνισμό Δοκιμίου, βιωματικού χαρακτήρα. Σας καλώ να μοιραστείτε ένα συμβάν στο οποίο ήσασταν μάρτυρας και προσφέρατε Πρώτες Βοήθειες σε συνάνθρωπό σας (αυτοβούλως),  δίνοντας μια Λογοτεχνική χροιά.

Οι δημιουργοί μπορούν να στείλουν ένα έργο ο καθένας. Τα έργα δεν πρέπει να είναι ομαδικά. Το δοκίμιο δεν πρέπει να ξεπερνά τις δυο (2) σελίδες Α4, να είναι γραμμένο σε γραμματοσειρά Times New Roman και το μέγεθος της γραμματοσειράς να είναι 12. Στο τέλος του έργου θα πρέπει να αναγράφεται το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου. Τα έργα θα πρέπει να είναι αδημοσίευτα και ανέκδοτα. Τα έργα που δε θα πληρούν τους παραπάνω όρους, θα απορρίπτονται. Τα δοκίμια θα αναρτηθούν σε ειδικό χώρο του Ιστότοπου και τα τέσσερα  καλύτερα θα βραβευτούν.

    Η κρίση των έργων θα γίνει απο πενταμελή επιτροπή διακεκριμένων επιστημόνων. Θα απονεμηθούν δυο Βραβεία και δυο τιμητικοί Έπαινοι. Η προθεσμία υποβολής των έργων λήγει στις 25 Απριλίου 2012.
   Η υποβολή των έργων (με το ψευδώνυμο και μόνο) θα γίνει μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: islymperi@med.uoa.gr. Τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου μαζί με το ψευδώνυμο θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: elibery@gmail.com.
Κατηγορίες: Διαγωνισμοί | 2 σχόλια

Εισήγηση: «Σεξουαλική Υγεία: Μια πρόκληση για τη Δημόσια Υγεία στην Ευρώπη»

Ανάρτηση εισήγησης με θέμα:»Σεξουαλική Υγεία: Μια πρόκληση για τη Δημόσια Υγεία στην Ευρώπη»

   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2012 η Ημερίδα με θέμα:» Προαγωγή Σεξουαλικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων» που διοργανώθηκε απο το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».
   Στα πλαίσια της προετοιμασίας και παρουσίασης της εισήγησής μας θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συμφοιτήτριές μου κα Στεφανάκου Άννα {Ψυχολόγος Πάντειου Πανεπιστημίου, πρόγραμμα «STOP στην ενδοσχολική βία», Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ)} και κα Καστορίνη Κωνσταντίνα (Νηπιαγωγό) για την άριστη συνεργασία προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της  καθώς και για την θετική στάση τους για να αναρτηθεί η εισήγησή μας στην ετικέτα «Εισηγήσεις»  του Ιστότοπου www.firstcare.gr .
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

2ος Διαγωνισμός σε θέματα Πρώτων Βοηθειών

 

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

2ος Διαγωνισμός σε θέματα Πρώτων Βοηθειών

                            

Πανελλήνιος και Διεθνής

Σας καλώ στον 2ο Διαγωνισμό σε θέματα Πρώτων Βοηθειών που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΙΓΜΕ το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 στις 11 π.μ.

Για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις απαιτείται η συμπλήρωση της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας μέχρι την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 προκειμένου να λάβετε τον κωδικό σας που είναι αυστηρά προσωπικός.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από τους συμμετέχοντες σε αυτές. Δεν είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από συγκεκριμένη εκπαιδεύτρια. Στο χώρο των εξετάσεων ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να φέρει μαζί του την ταυτότητά του και 1 μπλε στυλό. Το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι το παρακάτω:

 

Ημερομηνία Εξετάσεων

Ώρες εξετάσεων

Ομάδες

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

11.00 – 12.00

Α’

 

 

12.00 – 13.00

Β’

 

 

Οι συμμετέχοντες στο 2ο Διαγωνισμό Πρώτων Βοηθειών θα παρακολουθήσουν ένα film μικρής διάρκειας (20 λεπτών) και κατόπιν θα κληθούν να αναφέρουν επιγραμματικά τα τριάντα (30) λάθη που παρατήρησαν στο film.

Στο 2ο Διαγωνισμό σε θέματα Πρώτων Βοηθειών θα γίνουν δεκτές συμμετοχές και από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό

Πληροφορίες και Φόρμα Συμμετοχής στη διεύθυνση: www.firstcare.gr

Κατηγορίες: Διαγωνισμοί | Γράψτε σχόλιο

1η Γραπτή Εξέταση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην 1η Γραπτή Εξέταση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012. Η Φόρμα συμμετοχής καθώς και πληροφορίες για την Ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες  βρίσκονται στον Ιστότοπο ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: www.firstcare.gr  Η εξέταση θα είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει κανείς τι γνωρίζει, τι θυμάται απο τις Πρώτες Βοήθειες και να ξεκαθαρίσει σε ποια θέματα πρέπει να δώσει έμφαση.

                                                                          Με εκτίμηση
                                                                      Ισμήνη Α. Λυμπέρη
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Οι Υπεύθυνοι των Ομάδων να ενημερώσουν τα Μέλη
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

www.firstcare.gr

Ιστολόγιο σχετικό με θέματα Πρώτων Βοηθειών

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και ευτυχισμένα

Ολόθερμες ευχές για την καινούργια χρονιά. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα με Υ Γ Ε Ι Α !!!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο