8 Σημάδια πνευματικής ταπεινοφροσύνης

Σε έναν κόσμο παραπληροφόρησης είναι αναμφίβολα απαραίτητη η προοδευτικότητα και η δημόσια συζήτηση. Για αυτό χρειαζόμαστε άτομα που παρουσιάζουν σημάδια “πνευματικής μετριοφροσύνης”.

 

Ερευνητές έχουν ασχοληθεί με το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σύμφωνα με το οποίο διαχωρίζουμε το λάθος από το σωστό. Το χαρακτηριστικό αυτό θα μπορούσε να κατηγοριοποιηθεί ανάμεσα στην εχθρικότητα και τον εγωισμό, όπως αναφέρουν οι μελετητές. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο “Personality and Social Psychology Bulletin” είχε ως στόχο την διερεύνηση των ειδών του χαρακτήρα καθώς και πώς λειτουργούν οι άνθρωποι ανάλογα με το κάθε είδος. Ο Mark Leary, βασικός μελετητής των ειδών χαρακτήρα, επισημαίνει πως το χαρακτηριστικό αυτό επηρεάζει τις απόψεις σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων.

Συνέχεια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Εσωστρέφεια= πνευματική ευεξία;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αδίκως έχει δοθεί αρνητική χροιά στην εσωστρέφεια.

Είναι γεγονός: είμαστε εξαντλημένοι. Επιστημονικά εξαντλημένοι. Σε έρευνα που διεξήχθη παγκοσμίως και συμπεριελάμβανε 18.000 άτομα, τα 2/3 των ενηλίκων δήλωσαν στους ερευνητές του Durham University πως χρειάζονται περισσότερη ξεκούραση. Δεν μας εκπλήσσει, καθώς οι ερευνητές έχουν προειδοποιήσει για την στέρηση ύπνου που προκαλει το ωράριο εργασίας.

Ωστόσο, δεν είχε γίνει γνωστό πως χρειαζόμαστε χρόνο μόνοι μας για να είμαστε ξεκούραστοι. Τόσο το διάβασμα όσο και ο χρόνος που περνάει κανείς μόνος του αποτελούν τις πιο αναζωογονητικές δραστηριότητες. Παραδόξως, μέσω της εσωστρέφειας θα οφεληθούν οι περισσότεροι, εφόσον γεμίζει κανείς τις “μπαταρίες” του μένοντας μακρυά από την πολυκοσμία. Εφόσον λοιπόν, ο μισός πληθυσμός είναι εξωστρεφής – συνεπώς δεν χρειάζονται χρόνο με τον εαυτό τους– έπρεπε να διερευνηθεί αν η σύγχρονη επιστήμη είναι σωστή, και αν δεν είναι μόνο οι εσωστρεφείς που χρειάζεται να ξεφεύγουν από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι ερευνητές του Durham University εξέτασαν τις προσωπικότητες των συμμετεχόντων και ανακάλυψαν πως οι εσωστρεφείς είναι πιο πιθανό να μένουν μόνοι για να ξεκουραστούν. «Οι εξωστρεφείς θεώρησαν εξίσου πιο τονωτικές τις μοναχικές δραστηριότητες παρά την κοινωνικοποίηση με άλλα άτομα”, αναφέρει ο καθηγητής Felicity Callard, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. “Οι πιο κοινωνικές δραστηριότητες, όπως η αφιέρωση χρόνου στους φίλους ή την οικογένεια και το ποτό, βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση. Αυτό συνεπάγεται πως ο χρόνος που αφιερώνει κανείς στον εαυτό του, ωφελεί όλους”.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο προσωπικό σας blog.

Το ΚΛΔ του ΑΠΘ παρέχει εδώ και χρόνια τη δυνατότητα στα μέλη του ΑΠΘ να διατηρούν προσωπική ιστοσελίδα σε διεύθυνση του Πανεπιστημίου. Οι δυνατότητες όμως περιορίζονταν σε τυποποιημένες (template) σελίδες ή στατικές σελίδες (HTML) κατασκευασμένες από τον ίδιο τον χρήστη, εφόσον είχε εμπειρία με κάποιο λογισμικό webpage editor (π.χ. Frontpage, Dreamweaver).

Τη δυσκολία αυτή έρχεται να ξεπεράσει αυτή η υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων με τη μορφή blog, που επιτρέπει στον καθένα να καταχωρεί περιεχόμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα, χωρίς γνώση ειδικών εργαλείων.

Η ευκολία του wordpress

To blogs.auth.gr είναι βασισμένο στη δημοφιλή πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου wordpress. Κάθε ιστολόγιο (blog) περιέχει:

  • posts: ημερολογιακές καταχωρήσεις άρθρων
  • pages: ιστοσελίδες μόνιμου χαρακτήρα

Το περιεχόμενο μπορεί να είναι κείμενο, φωτογραφίες, video, ηχητικό υλικό κ.α. Κάθε άρθρο που προστίθεται, δημοσιεύεται με ημερολογιακή σειρά στο δικό σας χώρο. Επιπλέον, αρχειοθετείται κατά έτος, μήνα, ημέρα, καθώς και με λέξεις κλειδιά (tags) ή κατηγορίες (categories). Η αυτοματοποίηση στην καταχώρηση όχι μόνο επιτρέπει την εύκολη αναζήτηση, αλλά σας απαλλάσσει από την οργάνωση του ιστοχώρου σας, που γίνεται πλέον δυναμικά. Επίσης, το wordpress σας δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε το σχολιασμό των άρθρων σας από τρίτους, χτίζοντας μία ζωντανή κοινότητα επικοινωνίας. Εισαγωγικά εγχειρίδια και λεπτομέρειες για τις λειτουργίες του WordPress θα βρείτε στα Αγγλικά εδώ.

Τα πρώτα σας βήματα

Για να ξεκινήσετε το blog σας με απλά βήματα, μπορείτε να:

  • τροποποιήσετε το περιεχόμενο του άρθρου αυτού ως την πρώτη σας καταχώρηση (Posts – Edit)
  • αλλάξετε τον τίτλο του blog και άλλα στοιχεία του ιστολογίου σας (Users – Your Profile)
  • προσθέσετε επιπλέον άρθρα, σύντομα περιεκτικά δημοσιεύματα για ό,τι θέματα επιθυμείτε (Posts – Add)
  • επιλέξετε κάποιο άλλο από τα διαθέσιμα πρότυπα εμφάνισης (Appearance – Themes)
  • προσθέσετε μόνιμες σελίδες, οι οποίες, ανάλογα με το theme που επιλέξατε, μπορούν να εμφανίζονται ως σύνδεσμοι στο κεντρικό μενού του ιστολογίου σας (Pages – Add)

Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι διαθέσιμες, αφού μπείτε στο διαχειριστικό περιβάλλον του blog σας, με την επιλογή Σύνδεση ή Site Admin ή Log in από το μενού κάτω δεξιά. Μετά την είσοδό σας, θα δείτε στα αριστερά το βασικό μενού του διαχειριστικού περιβάλλοντος.

Βοήθεια

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, ερώτηση ή αίτημα για την προσθήκη κάποιου επιπλέον λειτουργικότητας (theme, plugin) στο blog σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου στο   support@auth.gr

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο