ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ κατά το διάστημα 05.10.2018 – 09.10.2018 με θέμα:«Αναζητώντας τις Οικουμενικές Διαστάσεις της Διδακτικής του Μαθήματος των Θρησκευτικών: Οι Χριστιανικές Θεολογικές Παραδόσεις της Ευρώπης διαλεγόμενες για κοινές Αγωνίες και Προοπτικές».

Poster_Synedriou_Oktovrios_2018Το εν λόγω συνέδριο συνδιοργανώνουν από κοινού:

-Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ

-Katholisch-Theologische Fakultät / Albert-Ludwigs-Universität Freiburg

-Institut für Evangelische Theologie / Otto-Friedrich-Universität Bamberg

Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου θα είναι τα γερμανικά, ενώ ορισμένες εισηγήσεις θα παρουσιασθούν στα αγγλικά.

 Για να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ ΕΔΩ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέμα: «Σύγχρονα Μοντέλα Οργάνωσης της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη»

Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του ιδίου Τμήματος διοργανώνουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Σύγχρονα Μοντέλα Οργάνωσης της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη». Προσκεκλημένος στην εν λόγω επιστημονική εκδήλωση είναι ο Prof. Dr. Friedrich Schweitzer, Καθηγητής Πρακτικής Θεολογίας και Θρησκειοπαιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης (Karl Eberhards Universität Tübingen).

Poster_Epimorfwtiko_Seminario_21_05_2018

Διάρκεια Σεμιναρίου: 14:45′ – 17:15′.

Αίθουσα Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Σεμιναρίου κάντε κλικ ΕΔΩ

Μετά το τέλος του Σεμιναρίου θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέμα: «Σύγχρονα Μοντέλα Οργάνωσης της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη»

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Η Ορθοδοξία διαλεγόμενη: Αναζητώντας το Όραμα της Παιδείας στο Μάθημα των Θρησκευτικών Σήμερα»

Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του ιδίου Τμήματος διοργανώνουν την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η Ορθοδοξία διαλεγόμενη: Αναζητώντας το Όραμα της Παιδείας στο Μάθημα των Θρησκευτικών Σήμερα». Ώρα Έναρξης: 17:45′. Αίθουσα: Β” Αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ.

Afisa_Imeridas_27_04_2018

Για να δείτε την πρόσκληση της Ημερίδας κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας κάντε κλικ ΕΔΩ

Μετά το τέλος της ημερίδας θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Η Ορθοδοξία διαλεγόμενη: Αναζητώντας το Όραμα της Παιδείας στο Μάθημα των Θρησκευτικών Σήμερα»

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Γεωμετρική Διδακτική Ανάλυση: Μία νέα Μέθοδος Ανάλυσης Σχολικών Εγχειριδίων και Αναλυτικών Προγραμμάτων. Εφαρμογές στο Μάθημα των Θρησκευτικών και στο Μάθημα της Ιστορίας»

Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του ιδίου Τμήματος διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Γεωμετρική Διδακτική Ανάλυση: Μία νέα Μέθοδος Ανάλυσης Σχολικών Εγχειριδίων και Αναλυτικών Προγραμμάτων. Εφαρμογές στο Μάθημα των Θρησκευτικών και στο Μάθημα της Ιστορίας».  Η εν λόγω επιστημονική ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεολογικού λόγου και τέχνης» που διοργανώνει το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ τον Μάιο του 2017.

Afisa_Imerida_26.05.2017

Ώρα Έναρξης: 18:15′

Αίθουσα: Β” Αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

Για να δείτε την πρόσκληση της Ημερίδα κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας κάντε κλικ ΕΔΩ

Μετά το τέλος της ημερίδας θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Γεωμετρική Διδακτική Ανάλυση: Μία νέα Μέθοδος Ανάλυσης Σχολικών Εγχειριδίων και Αναλυτικών Προγραμμάτων. Εφαρμογές στο Μάθημα των Θρησκευτικών και στο Μάθημα της Ιστορίας»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή και Ενοριακή Εκκλησιαστική Κατήχηση: Ιχνηλασία στα Επιστημολογικά τους Όρια»

Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του ιδίου Τμήματος διοργανώνουν την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή και Ενοριακή Εκκλησιαστική Κατήχηση: Ιχνηλασία στα Επιστημολογικά τους Όρια». Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Prof. Dr. Bernd Schröder Καθηγητής Πρακτικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Göttingen. Η εν λόγω επιστημονική ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεολογικού λόγου και τέχνης» που διοργανώνει το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ τον Μάιο του 2017.

Afisa_Imeridas_04.05.2017

Για να δείτε την πρόσκληση της Ημερίδας κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας κάντε κλικ ΕΔΩ

Ώρα Έναρξης: 18:15′

Αίθουσα: Β” Αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

Μετά το τέλος της ημερίδας θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

* * *

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή και Ενοριακή Εκκλησιαστική Κατήχηση: Ιχνηλασία στα Επιστημολογικά τους Όρια»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Το Μάθημα των Θρησκευτικών στην Ελβετία: Μία πρόταση για συζήτηση στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα»

Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του ιδίου Τμήματος διοργανώνουν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 στο Β” Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και με ώρα έναρξης 17:30′, Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: “Το Μάθημα των Θρησκευτικών στην Ελβετία: Μία πρόταση για συζήτηση στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Prof. Dr. Thomas Schlag, Καθηγητής Πρακτικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

Poster - Ημερίδας

Για να δείτε την Πρόσκληση της Ημερίδας κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να διαβάσετε το κείμενο της εισήγησης του Καθηγητή κ. Thomas Schlag σε ελληνική μετάφραση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ώρα Έναρξης: 17:30′.

Αίθουσα: Β” Αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

Μετά το τέλος της ημερίδας θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

 

* * *

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Το Μάθημα των Θρησκευτικών στην Ελβετία: Μία πρόταση για συζήτηση στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα»

Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Ή ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ;

Το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του ιδίου Τμήματος διοργανώνουν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: “Μάθημα των Θρησκευτικών και Θρησκειολογία: Σχέση Αντιπαράθεσης ή Συνύπαρξη Παιδαγωγικής Αναγκαιότητας;Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Univ.Prof. DDr. Martin Rothgangel, Καθηγητής Θρησκευτικής Παιδαγωγικής και Κοσμήτορας της Προτεσταντικής Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

Α. Ζιάκα (Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ),

Β. Μητροπούλου (Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ),

Π. Παναγιωτόπουλος (Φυσικός – Δρ. Θεολογίας),

Μ. Ράντζου (Επικ. Καθηγήτρια Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ),

Αθ. Στογιαννίδης (Επικ. Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ).

 Τη συζήτηση συντονίζει ο Επικ. Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ Αθ. Στογιαννίδης

poster-syzitisi-stroggylis-trapezas

Για να δείτε την πρόσκληση της εν λόγω επιστημονικής εκδήλωσης κάντε κλικ ΕΔΩ

 Ώρα Έναρξης:  17:30’    

Αίθουσα: B’ Αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Ή ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ;

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ. Εισήγηση της Prof. Dr. Mirjam Schambeck sf στο Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ

Tην Παρασκευή 11.11.2016 και ώρα 12:45’ στο Β΄Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, και στο πλαίσιο των παραδόσεων του μαθήματος “Παιδαγωγικές Θεωρίες Μάθησης και Αγωγής – Β’ Μέρος (Θεωρίες της Αγωγής και της Παιδείας), η κα. Prof. Dr. Mirjam Schambeck sf,  Καθηγήτρια Θρησκευτικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου του Freiburg (Albert-Ludwigs-Universität Freiburg) θα πραγματοποιήσει εισήγηση επιχειρώντας μία σύγχρονη προσέγγιση στο γερμανικό μοντέλο του Ομολογιακού Μαθήματος των Θρησκευτικών. Μετά το τέλος της εισήγησης θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία συντονίζει ο Επικ. Καθηγητής κ. Αθ. Στογιαννίδης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 14:00′. Η κα. Schambeck επισκέπτεται το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+.

prosklisi-se-eisigisi-noemvrios-2016-new

 Για να δείτε την πρόσκληση σε μεγαλύτερο μέγεθος κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ. Εισήγηση της Prof. Dr. Mirjam Schambeck sf στο Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ»

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 11.11.2016 στην επιστημονική ημερίδα με θέμα:

«Θέματα Συστηματικής Θεολογίας στο Μάθημα των Θρησκευτικών»

afisa-imeridas-noemvrios-2016

(Για να δείτε την πρόσκληση της Ημερίδας κάντε κλικ ΕΔΩ)

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ.

(Για να δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας κάντε κλικ ΕΔΩ)

Ώρα Έναρξης: 16:30′.

Αίθουσα: Β” Αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

Μετά το τέλος της ημερίδας θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ»

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΘ. ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017

1. Η διδασκαλία του κατ’ επιλογήν υποχρεωτικού μαθήματος «ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ» (κωδικός: 2092) θα ξεκινήσει την Πέμπτη 13.10.2016 και ώρα 17:00’ στην αίθουσα Ε’ (4ος όροφος Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ).

2. Η διδασκαλία του Β’ ΜΕΡΟΥΣ για το κατ’ επιλογήν υποχρεωτικό μάθημα παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ» (κωδικός: 2095) θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14.10.2016 και ώρα 13:00’ στο Β’ Αμφιθέατρο (2ος όροφος Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ).

3. Η διδασκαλία του κατ’ επιλογήν υποχρεωτικού μαθήματος παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΩΝ, ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ» (κωδικός: 2097) θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14.10.2016 και ώρα 17:30’ στο Β’ Αμφιθέατρο (2ος όροφος Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ).

* * *

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΘ. ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017